Logonuzu tasarlamaya başlayın

Start-up'lar için logo tasarım ipuçları

Yayınlandı: 06/12/2016

Yeni başlayanlar için logo tasarım ipuçları

Logo tasarımı için ne kadar zaman harcamanız gerektiğini merak ediyor olmalısınız.
Logo tasarımı her yerimizde. Genel olarak logolar, bir işletmenin veya bir ürünün hızlı bir hatırlatıcısı olarak çalışır. Müşteri için çoğu logo yapımcısı, gereksinimlerini ve fikirlerini tek bir grafiğe entegre etme zorluğunu temsil eden kişidir.


Ne olursa olsun, logo tasarımı her işletme için temel bileşenlerden biri haline geldi ve logo üreticisi güzel bir logo sağlama gereksiniminizle ilgileniyor. İnternet dünyasında işi desteklemek ve tanıtmak için web sitesinin gerekli olduğu günümüzde, birinci sınıf ve şaşırtıcı logolar her zaman talep görmektedir.


Start-up'ların çoğu tasarıma güçlü bir şekilde odaklanır ve sayfaları pazarlamak için oluşturdukları marka, kartvizitlerindeki logo tasarımıyla birlikte gider. Gerçekten de harika bir tasarım şirketin başarılı olma şansını artırır. İyi tasarlanmış ve dikkat çekici bir logo tasarımı, tasarımınızın profesyonel, akıllı ve büyüleyici görünmesini sağlamaya yardımcı olur ve bu da şirketinizin kişiliğini anlamanıza yardımcı olur.

İşinizi kolaylaştırmak için, işte yeni başlayanlar için bazı logo tasarım ipuçları:

Logo, hizmetlerinizi müşterinize aktarmalıdır

Şirketinizin sunduğu hizmetleri veya ürünleri göstermek için logo, müşterinize doğru bilgileri aktarmalıdır. Bu, onlara aradıklarını bulmak için doğru yeri keşfettiklerini hissettirir.

Markanızı çevrimiçi ortamda ortaya çıkaran logoyu tasarlamak için logo oluşturucudan da yardım alabilirsiniz. İhtiyacınız olan hizmet için derginin arkasındaki seri ilanlar aracılığıyla çevrimiçi arama sonuçlarının uzun listesini düşünün. Aradığınız hizmeti açıkça sunan logonun her yerine gitmek kesinlikle gözünüzü memnun edecek ve daha fazlasını elde etmek için hızlı bir istek sağlayacaktır.

Logo şirketinizin kişiliğini yansıtmalıdır


Müşterilerinizin şirketiniz hakkında düşündüklerinde ne hissedeceklerini hiç merak ettiniz mi? Şirketinizin kişiliğini tanımlamak istediğiniz milyonlarca kelime olabilir, ancak tüm bu mesajları logo aracılığıyla anında göndermek istiyorsanız, logo kesinlikle zayıf ve dikkat çekici olmaz.

Bunun yerine, güvenilir bir logo işaretleyici bulun ve müşterilerinizin işletmenizden duymayı sevdiği kelimeye odaklanın. Logonuzu çevrimiçi olarak göstermeye daha fazla dikkat etmeye çalışın.

Logo, adınız ve sloganınızla birlikte kullanılmalıdır


Logo tasarımında işletmenizin adını açıkça belirtmek çok önemlidir. Girdaplar ve renklerden oluşan bir bulutun içinde itibarınızı kaybetmediğinizden emin olun. Anlaşılması kolay değilse, müşterileriniz adınızı tanıyamayabilir ve ürünlerinizi veya hizmetlerinizi ideal bir konuşma yoluyla yayamayabilir.
 

Logo, şirketinizin hedef kitlesini ifade etmelidir


Şüphesiz logo tasarımınız, şapkanın markanızı çevrimiçi ortamda temsil edeceği bir ayna görevi görür. Logonun tasarımı tamamen farklıysa, hizmetleriniz ve ürünleriniz ihtiyaçlarına göre sessiz olsa bile müşterilerin şirketiniz hakkında kafasını karıştırmanız beklenir.

Muhtemelen, logo tasarımına entegre etmek gibi hedef demografilerinizin renk ve tasarım türlerini elde etmek için müşteri anketine gidin. Bunları yaparak, size satışlarınızı artırma potansiyeli veren uygun müşterinin dikkatini çekebilirsiniz.

Logo müşteriye bir kalite düzeyi vaat etmelidir


Gerçekte, logo müşterinin güvenini korumalı ve onlara temel ve makul fiyatlı ürün ve hizmet sunduğunuzu söylemelidir. Bu, ürünlerinizin yanı sıra hizmetlerinizle de ilgilenmelerine ve müşteri beklentilerini yönetmelerine ve uygun kişilerin girişiminizle ilgilenmesine yardımcı olur.

Ayrıca, logo üreticinizden sunduğunuz ürün ve hizmetlere göre uygun bir logo tasarlamasını isteyin. Sunduğunuz hizmet türünü doğru bir şekilde tasvir ederseniz, yaptığınız her şeyde güvenilirlik oluşturan şirkete olan güveni geliştirirsiniz.

 

Toparlıyorum


Bunların hepsi, yeni başlayanların ana kaygıya girmesi gereken logo tasarım ipuçlarıyla ilgilidir. Çok sayıda logo üreticisi mevcut, tüm temel gereksinimlerinizi karşılayan birini seçin. Doğru şirketi seçmek, işletmenizin web sitesinden ve logosundan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.


Yazar Biyografisi:


Sujata, web tasarım şirketi Aussie IT Group'ta SEO Metin Yazarıdır. Kendisine çok şey kazandırdığına inandığı internet pazarlama ve web geliştirme alanında teknoloji blogları hakkında bilgi vermeyi seviyor. Yazmanın yanı sıra yemek yapmayı ve yeni yerler keşfetmeyi de seviyor.


Logonuzu tasarlamaya şimdi başlayın

 

Diğer makalelerimize göz atın

x