Logonuzu tasarlamaya başlayın

5 Adımda Mükemmel Logo Oluşturma

Yayınlandı: 04/04/2018

Etki alanınız ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, herkesin markasının ya da işinin görsel bir temsiline ihtiyacı vardır. İşte bu yüzden logolar bu kadar önemlidir—başkalarının girişiminizi veya işletmenizi hayal ettiği sembol haline gelirler. Logo sadece işletmenizin karşılaşacağı en önemli grafik tasarım projelerinden biri olmakla kalmaz, aynı zamanda yaratıcılığınızın ilk testlerinden biridir. Sürecin daha sorunsuz ilerlemesini sağlamak için, işte mükemmel logoyu oluşturmanın 5 adımı:

 

Start designing your logo


1. Rekabeti Göz Önünde Bulundurun

Ne sattığınız önemli değil—rekabet olacaktır. Ve siz bunun üzerine çıkmalısınız. Ne tür bir logo istediğinizi düşünmeye başlamadan önce, siz ve ekibiniz rekabetin ne yaptığını araştırmalısınız. Logolara göz atın. Kaliteyi, neyin öne çıktığını, hangi renk şemalarının kullanıldığını ve kaçınmak istediğiniz aşırı kullanılmış bir trend olup olmadığını değerlendirin. Buradan yola çıkarak, kalabalığın arasından sıyrılmanıza yardımcı olacak fikirler üretebilirsiniz.

 

2. Uyarlanabilir

Logonuzun esnek olması gerekir. Logonuzun yalnızca çevrimiçi, baskı veya kumaş gibi çeşitli ortamlarda kullanılma olasılığı yoktur. Örneğin zarf baskısı için farklı bir formata ihtiyacınız olabilir. Logonuzun hem ölçeklenebilir hem de ayarlanabilir olması gerekecek. Basitçe söylemek gerekirse, logonuz siyah beyaz olarak da renkli olduğu kadar güçlü olacak mı?


3. Tasarım Unsurları

Renklerden bahsetmişken, elinizde bir gökkuşağı kadar olasılık var. Ancak, her renk, gölgeli yazı tipi ve gradyan logonuzu kazanan gibi göstermeyecektir. Bu durum yazı tipleri, şekil, boyut ve benzerleri için de geçerlidir. Üzerinde oynayabileceğiniz çeşitli tasarım unsurları vardır, ancak nişinizde neyin işe yaradığını bilmek önemlidir. Sonuçta, logonuzun profesyonel dünyada Comic Sans'ın özü gibi görünmesini istemezsiniz.

 

Serif, sans serif ve komut dosyalarını ne zaman kullanacağınızı bilin. Serif zevkli görünür. Sans serif temiz ve modern görünür. Script zordur ve çok fazla kişiliğe sahiptir, ancak onu iyi kullanmak her zaman kolay olmayabilir.
 

Mükemmel bir logo oluşturmak için ipuçları


4. Simgeler

Diğer tasarım öğelerine benzer şekilde, logo olarak bir simge seçme şansına sahip olmanız, onunla delireceğiniz anlamına gelmez. Tüm olasılıklar tarafından canlı canlı gömülmeden önce, kendinize gerçekten bir simgeye ihtiyacınız olup olmadığını sorun. sadece metinden oluşan logolara sahip olmak gayet iyidir.

 

5. Çizim

Logo tasarımınızı bir grafik tasarımcıya teslim etmeyi planlıyor olsanız bile, bu adımı atlamayın. Logonuzun nasıl görünmesini veya hissettirmesini istediğinize dair bazı eskizlere sahip olmak önemlidir. Bu sadece grafik tasarımcıların istediğiniz tasarımı daha iyi kavramasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ne aradığınızı hatırlamanıza da yardımcı olur. Birkaç stil oluşturun ve açık fikirli olun.

Sonuç

Bu beş adım mükemmel bir logo oluşturmanın sadece başlangıcıdır. Süreç oldukça kapsamlı olabilir ve bir logoyu düşünürken ve taslağını çizerken çok sayıda tekrar gerektirebilir, ancak araştırmanızı yapar ve ilham alırsanız harika bir logoya sahip olursunuz. Unutmayın: mükemmel logoyu geliştirirken uyarlanabilirlik çok önemlidir.

 

Start designing your logo


 

Diğer makalelerimize göz atın

x