Logonuzu tasarlamaya başlayın

Logonuzu süslü detaylarla süslemek

Yayınlandı: 23/11/2017

Logonuzun yalın ve anlamlı görünmesi için çok çalıştınız, hizalamanın doğru olduğundan emin oldunuz, boyutlarınız iyi orantılandı, renkleriniz çok uygun ama eksik olan bir şey var… İnsanlar logo tasarlarken bazen son dokunuşları unutuyorlar. Bölme çizgileri, detaylar, piktogramlar ve şekillerden bahsediyorum. Bu grafik öğeler sade bir logonun süper havalı görünmesini sağlayabilir. İşte size logolarınızda deneyebileceğiniz harika son detaylardan birkaç örnek:

Logonuzu tasarlamaya şimdi başlayın


Çizgileri bölme

Bölme çizgileri, iki metni birbirinden ayırmaya yardımcı oldukları ve logonuza biraz daha dinamik ve yapı kattıkları için logolarınıza eklemek için harika ayrıntılardır. İşte logogenie logo tasarım araçlarında bulunan bölme çizgilerine dayanarak sizin için hazırladığım birkaç örnek:

tips for logogenie logo tasarım araçları

« Önce » çizgisinin biraz donuk  göründüğüne dikkat ettiniz mi? Bunun nedeni, kompozisyona herhangi bir bölücü çizgi eklenmemiş olmasıdır. Bölme çizgileri ekleyerek (bunu her zaman yapmanız gerektiğini söylemiyorum), daha yapılandırılmış ve grafiksel olarak daha çekici görünen bir logo elde edersiniz. Ayrıca şirket adınızı temel çizginizden ayırmanıza da yardımcı olur. Çoğu durumda, müşterilerinizin şirket adınızı taban çizginizden önce görmesini istersiniz, bu da çoğu logo tasarımında taban çizgisinin daha küçük olmasının nedenidir. İki metnin arasına bir çizgi eklemek daha da netleştirir ve her metnin önemini birbirinden ayırmaya gerçekten yardımcı olur. Ayrıca karışıma havalı bir grafik öğe de ekler.

Mermiler

Madde işaretleri, şirket adınızın ve ana hatlarınızın her iki ucuna ekleyebileceğiniz küçük ayrıntılardır. Bu grafik öğeler logonuza kişilik katmak için harikadır. Hangi sektörde olduğunuza bağlı olarak, faaliyetinize uygun madde işaretleri bulabilirsiniz. Logonuza başka bir boyut kazandırır ve ruh halini belirlemeye yardımcı olur. Eğer logonuz ağırlıklı olarak metin tabanlı ise, madde işaretleri eklemek logonuza kesinlikle « çeki düzen » verecektir. İşte size karşılaştırabileceğiniz birkaç örnek, böylece neden bahsettiğimi daha iyi anlayabilirsiniz:

logo fikri
İlk logoda tasarım, kökleri veya filizlenen bitkileri temsil edebilecek madde işaretleriyle zenginleştirilmiştir. İkinci logoda ise tasarıma daha fazla enerji vermek için dinamik madde işaretleri kullanılıyor ve sanki şöyle deniyor: Hey siz, bir markaya mı ihtiyacınız var ? Size yardımcı olabiliriz ! Üçüncü logoda, şirket adının her iki yanında duvar görevi gören ve bina ve inşaat alanını çağrıştıran iki dikey çizgi kullanılmış. Tüm bu küçük detaylar bir hikaye anlatır ve logo tasarımınıza daha fazla stil ve anlam kazandırır.

Şekiller

Logonuzda şekiller kullanmak eğlencelidir! Şekiller bir öğenin etrafında bir kabuk oluşturur ve gözün önemli bilgilere odaklanmasına yardımcı olur. Şekiller logonuzu yapılandırmak için de harikadır. Biraz boş görünen bir kompozisyona ekstra stil katabilirler. Şekiller içeren bu harika tasarımlara göz atın:

Şekilli logo

Yukarıdaki örneklerde şekillerin iki şekilde kullanıldığı görülmektedir. İlk sırada, şekiller bir dizi harfi ya da bir cümleyi hey bana bak der gibi içine almak için kullanılıyor. Bu, izleyicilerin logonun belirli bir bölümüne odaklanmasına yardımcı oluyor, örneğin ilk satırın ikinci örneğinde « yaşam için » gibi. İkinci satırda şekiller metinleri çevreliyor. Bu örneklerde şekil, tüm logo kompozisyonunu yapılandıran unsur haline geliyor. Bu tür logolar, muhasebeciler, işletme yöneticileri, komisyoncular, iş danışmanları gibi daha katı, kurumsal tipteki şirketler için harikadır…

 

Bu makaleden ne öğrendik?

Logolarda şekiller, madde işaretleri ve bölme çizgileri kullanmanın gerçekten harika olduğunu öğrendik! Logonuzun profesyonel görünmesini istiyorsanız çok önemli olan logonuzu yapılandırmanıza yardımcı olurlar. Kompozisyona biraz daha fazla grafiksel pazaz ekleyerek biraz daha öne çıkmasını sağlarlar. Figüratif simgeler kullanmaya bir alternatiftirler. Bir tasarımcı olarak, bu farklı yaklaşımları keşfetmenin ve şirketinizin tarzına en uygun olanı görmenin her zaman ilginç olduğunu düşünüyorum.

Yazdığım her makalede olduğu gibi, online tasarım aracımız logogenie'nin küçük işletmeler için kapsamlı bir online tasarım çözümü sunduğundan biraz bahsetmek istiyorum. Figüratif ikon logoları, harf şekilli ikon logoları, bu makalede bahsedildiği gibi şekil logoları ve ayrıca süper şık yazı tiplerine sahip harika düz metin logoları dahil olmak üzere çok çeşitli logolar sunuyoruz. Deneyin ve aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ne düşündüğünüzü bize bildirin
 

Logonuzu tasarlamaya şimdi başlayın
 

Yazar : Damien logogenie.net'te logo tasarımcısı ve grafik sanatçısıdır. Damien 10 yılı aşkın süredir tasarım işinde ve logogenie'nin kurucu ortaklarından biri.

Diğer makalelerimize göz atın

x